Jag, Bernanke och Obama

Finns jag med? Det första alla gör (ja – alla) när en lista (av något slag där det kan finnas minsta chans att man är med) dyker  upp är att söka sitt eget namn. Vad tittar man först efter i telefonkatalogen? Vad är det vanligaste namnet att Googla på? Ditt eget förstås.

Man vill ju bli bekräftad.

Själv sökte förgäves i listan över de största tänkarna som format världen under 2009.  Icket. Inte ens förnamnet. Hur kan dom ha missat mig? Dom andra två i rubriken finns ju med. Jag har ju tänkt elaka tankar om pensionärer som handlar på lunchtid. Jag har tänkt fixa alla smådetaljer som inte är klart i huset. Jag har tänkt mycket helt enkelt. Och förmodligen förändrat världen.

Åtminstone min egen. Lite grann.

Vill du kolla om du är med? Kolla magasinet Foreign Policy som sätter samman den. Eller artikel i DN. En svensk finns med i tänkartoppen: Hans Rosling – som bland annat ligger bakom Läkare utan gränser.

Leave a Reply